Tuesday, 9 April 2013

ASPARGUS SUPPE AV VARENS GRODE

Dagen har ikke vært fullt så fin som gårsdagen, men vi er fornøyde med oppholdsvær for tiden, for oss er det uvandt at det regner så mye om våren, men jeg har vært en tur hos grønnsakshandleren på utkikk etter aspargus, artisjokker og fava bønner, det er litt tidlig enda , sikkert på grunn av solmangelen, vi kan få de fra andre steder, men de fra Granada er de beste.

Og jeg fant flott nyplukket aspargus, nå er det tiden for den grønne , den gror over jorda, den hvite derimot gror under jorda og kommer gjerne fra Navarra, mens den grønne er fra Andalusia, spesielt fra Huetor Tajar .

Esparragos trigueros a la plancha

2 manojos de esparragos ( bunter aspargus)
1 ss aceite oliva virgen extra( virgen extra olivenolje)
1 ts sal maldo ( maldon salt)

Bruk en romslig tykkbunnet stekepanne som "plancha" , pensle panna med olivenolje, på middels varme, ha aspargusen i panna etter å brekke av den nederste biten, det er bedre enn å bruke kniv for du vil føle i hendene akurat hvor du skal brekke for å ikke få med den treene biten nederst ( den er ofte lysere på fargen , noen ganger nesten helt hvit) det er vikig å gjøre dette rikig for å få med bare den møre delen.
Det tar ca 10 min., snu litt etter 5 min , tiden avhenger litt av kaliberen, legg de tykkeste midt i panna og de tynneste langs kanten.
Smak deg frem til hvor mye stekt du vil ha dem, jeg liker at de fremdeles er sprø, men Armando vil gjerne ha de litt mere stekt.

Så er det bare å legge de over på tallerken og strø over maldon salt efter smak, her i huset liker de også å ha noen dråper kumquat sitron over, og aller best liker vi å spise de med fingrene.

Raskt og enkelt, håper det smaker !!!
No comments:

Post a Comment